Тестени Ястия с пилешко месо

Пилешко калцоне

В дните на великите пости това не е най – доброто предложение, но ние в къщи, за добро или за лошо не постим. Но със сигурност е много добро предложение за почивния ден. Аз обикновено само тогава имам време да замеся нещичко. Пицата стана много сполучлива ето защо искам да я споделя:

Продукти:
  за тестото:
180 мл. топла вода
1 и 1/2 с.л. зехтин
1/4 ч.л. сол
400 гр. брашно
7 гр. суха мая

  за плънката:
200 гр. пилешко месо/ аз използвах от бут/
100 гр. гъби
2 – 3 с.л. олио
1 глава лук
сол
черен пипер
200 гр. кашкавал

Приготвяне:
  на тестото
Аз приготвих тестото в машината за хляб, като поставих продуктите в реда, в който съм ги изброила, и използвах програмата за тесто.
 Разбира се тестото може да се омеси и на ръка, като е необходимо да се получи меко и еластично тесто. И ще трябва да го оставите да удвои обема си.

  
  на плънката:
В тиган задушете месото заедно с лука и мазнината. Докато месото се готви, почистете гъбите и нарежете на малки парчета. Прибавете ги към месото и добавете подправките.  Ако месото не е пуснало достатъчно вода може да добавите. Аз лично го задушавам без вода, пилешкото бързо се готви. След като месото е готово отместете от котлона и оставете да изстине.
Готовото тесто разделете на четири равни части. Всяка част разточете на питка с диаметър около 25 см. В половината част на питката разпределете от плънката и покрийте с парче кашкавал. Намажете краищата на питката с вода и завийте, като празната половина захлупите върху пълната.  Завийте краищата, така че да се получи борд. Подредете ги в тава застлана с пекарска хартия. Намажете с малко прясно мляко и поръсете с шарена сол. Изпечете в предварително загрята фурна на 200 гр до готовност.
Да ви е сладко!