Бонбони Десерти Дребни сладки Коледа Пожелания

Шоколадови бонбони с карамел

Скъпи приятели ЧЕСТИТА НОВА 2012г.
Приемете моите най-светли пожелания
за здраве, много слънце и вдъхновение
през новата година!
Нека в дните й да ви съпътстват
любов и много истински неща!
Нека да има много нови начала ,
щастието да е ваша сбъдната мечта!

Какъв по хубав повод да се почерпим по случай новата година с домашно приготвени бонбони.Още преди няколко седмици, получих страхотен подарък от Траяна, тези невероятни форми за бонбони и още куп други изненади. Щом ги видях и знаех, че ще е нещо шоколадово , а по – късно дойде идеята и за пълнежа. Сглобявайки бонбона, не бях сигурна дали ще се получи, защото до сега не бях правила подобно нещо.  Повечето продукти слагах на око, но сега ще се опитам да ги изброя по точно, за да може ако има мераклии да си ги приготвят:

Продукти:
1 консерва карамелено кондензирано мляко
1 пакет бисквити / аз ползвах Еверест с масло/
200 гр. едро натрoшени бадеми
1 с.л. ром
300 гр. шоколад
300 гр. бял шоколад
масло

Приготвяне:
Първо пригответе пълнежа като в блендер натрошите бисквитите. Смесете ги с кондензираното мляко, рома и бадемите. Разбъркайте за да се смесят добре и покрийте с фолио купата. Оставете в хладилник за 1 час. Докато сместа се охлажда, разтопете на водна баня шоколада и добавете съвсем малко масло не повече от 20 гр. С течния шоколад намажете обилно всяка формичка по стените и дънотo, и оставете да се втвърди. След това запълнете с пълнежа, като изпълните цялото пространство на формата и отгорe намажете с шоколад. Оставете да се охладят и ги споделете с приятели.

Аз приготвих бели

и кафеви бонбони,

 но може да се комбинират и да се направят шарени, всичко е въпрос на фантазията ви. И тъй като пълнежа ми дойде в повече, накрая просто оформих топче и овалях в кокос.
Да ви е сладко!